Kakbotten:
100 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Smält smöret, vispa upp ägg och socker och blanda i resten. Dela upp smeten i två lika stora delar och grädde dem var för sig i 30 min på 175 grader.
Fyllning/glasyr
400 g mörk choklad
2 msk snabbkaffepulver
3 dl vispgrädde
2 msk honung
50 g smör
4 msk whisky
Smält ner smöret, kaffet, chokladen och honungen i grädden. Whiskyn ska i efter det tagits bort från plattan. Ställ i kylen ett tag så det kallnar.
Till bottnarna
1 dl kaffe
4 msk whisky
Blanda och häll det så jämt fördelat som möjligt över bottnarna.
Lägg ihop bottnarna med ungefär hälften av fyllningen mellan. Resten av fyllningen används som glasyr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar